zondag 27 juni 2010

Rare redenering

En de prijs voor meest vertiefde redenering in de categorie WK gaat naar........

Renske de Greef!

Toegegeven, de
column is drie dagen oud en de wedstrijd is inmiddels gespeeld, maar ik kon hem niet zonder commentaar laten. Mevrouw opent met een sfeerschets: mooi als .nl wint, oranje boaveertjes vliegen in het rond plus omhelzende supporters. Feest! Maar, vervolgens laat ze, wat een mooi turning point, weten toch voor Kameroen te zijn. Niks mis mee natuurlijk, sympathie voor de underdog. Wat me echter stoort, is de redenatie die zij erachter gooit. Klaar? Komt ie:

"Ik hoop namelijk dat vanavond Kameroen wint. Mijn reden daarvoor is heel simpel: wij hebben al de hypotheekrenteaftrek en de NS-voordeelurenkaart, dan mogen zij van mij best het genoegen van de overwinning."

What the flying fuck heeft de HRA en de voordeelurenkaart met het WK te maken?!?! We zijn hier met z'n allen bijeen gekomen om een potje te voetballen,. niet om een partijtje te gaan zitten janken om ongelijkheden. Als je het dan zo hoog ophebt met ongelijkheid, rep dan eens over het feit dat zuid Afrika werkelijk geen -flikker- overhoud aan het WK. Tot een kilometer om het stadion heen mag alleen waar verkocht worden door de FIFA of aanverwanten. Alle opbrengsten gaan naar de gebruikelijke ontvangers: voormalig cocaïnehandelaar Coca cola, pisbierbrouwer Budweiser, etc. En ze betalen er geeneens belasting over!
Maar nee, in plaats van samen te komen en een competitie te houden waar de nationale teams een stukje trots kunnen wegdragen (die penal van Eto'o was toch een hoogtepuntje voor ze) moeten we met z'n allen voornamelijk het andere land erop wijzen hoe kut ze het wel niet hebben en dat we toch wel zo'n medelijden met ze hebben! Kap eens?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten