donderdag 1 juli 2010

Etiquette bij hitte: Negeer het weer, schijn is alles.

FNV: Slippers moeten kunnen

De mussen vallen weer dood van het dak. Als het eens een keertje goed warm is in dit moeras, dan is het ook meteen stinkbenauwd. De FNV heeft in ieder geval al laten weten dat werknemers en werkgevers er een beetje rekening mee moeten houden en raad aan wat luchtiger gekleed te gaan werken. Hitte, zeker in combinatie met hoge luchtvochtigheid kan namelijk ernstige gezondheids-schade opleveren. En iedere domme Hollander weet dat. In mediterrane landen worden siesta's gehouden omdat daar het leven aangepast is aan hogere temperaturen. Nu in Nederland de temperaturen steeds vaker hetzelfde niveau bereiken (global warming of natuurlijke variatie, dat boeit hier ff niet), doen we er verstandig om daar van te leren en ons een klein beetje aan te passen.

Haha, ja leuk, Nederlanders die zich aanpassen. Dat denkt royalty-knuffelend etiquette snobje Reinildis van Ditzhuyzen, die laat weten dat ondanks het warme weer, het breken met de etiquette echt niet kan! Monneer u bent een vlerk! Uw te korte broek onthult het feit dat u benen heeft waar -Godwiehattetgedacht- haar op zit! En das jakkie bah vies. Als het aan mevrouw ligt mag U, de harde werkert, die niet een gymnasium-alpha opleiding heeft genoten, kapodt gaan aan uitdroging. Had jelui maar beter moeten leren, gij voetvolk. Uw gezondheid heeft namelijk zero waarde gesteld tegen het ophouden van de schone schijn. Ik wed dat mevrouw van Ditzhuyzen, a la the bouquet residence, eigenlijk gewoon Renate Distel heet.

Update: In de file staan ze inmiddels al te frituren. Maar vooral alles aanhouden mensen! Doodgaan kan iedereen, doodgaan in -stijl-, daar gaat het om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten