woensdag 28 juli 2010

Nederland, Politiestaat (#2)


Hoe kan je zien dat een politiekorps misdaad bestrijden VOLLEDIG op heeft gegeven?

Ze gaan burgers pesten. Moralistisch gezeik enzo. We hadden natuurlijk al de flitsteams, hier hadden we al een voorbeeldje arresteren-voor-gevorderden, maar nu hebben ze een heel nieuw niveau gevonden van opgeven.

Wist je bijvoorbeeld dat Twitter een broeinest van criminaliteit is? Kijk maar uit met wat je op Twitter zegt (met name over publieke figuren), want oom agent leest mee. Gaat geheid een trend worden, want de potentiële hoeveelheid burgerfuckboetes op Twitter is belachelijk veel groter dan het aantal bestuurders dat 127km/h rijdt.

Ook nieuw is de zonnebrilwatch. Teams die gaan speuren naar afwijkend gedrag, zoals het dragen van een grote zonnebril op een evenement  waar het bewolkt is. Der zijn bijvoorbeeld mensen met migraine en die zijn over het algemeen vrij gevoelig voor licht. Gaan zij straks op iedere straathoek aangehouden worden vanwege hun zonnebril?

Den burgert heeft weinig meer aan de politie. Wanneer was de laatste keer dat een inbreker of dief ook daadwerkelijk gepakt is? Het enige dat we tegenwoordig nog van de politie zien zijn onzinboetes en moraliserend en onderdrukkend gedrag. Er moet van het ministerie steeds meer aan boetes binnengehaald worden. Ze kunnen de politie beter omdopen naar het Bureau Nabelastingen.

Gelukkig zijn er meer mensen die het zien. Hier bij het programma Regelrecht van de TROS kan je zelfs onzinboetes melden. Zelfs deze agent ziet het.

UPDATE: Het houd niet op, balletje Ballin wil dat een officier van Justitie zonder toestemming van een rechter-commissaris websites op zwart kan zetten. Binnenkort de rechterlijke macht maar geheel afschaffen?

UPDATE 2: GeenStijl heeft inmiddels ook lucht gekregen van het plannetje van balletje Ballin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten