vrijdag 23 juli 2010

Formatie heeft het heen en weer


Alsof je naar een ouderwetse slingerklok zit te kijken.. rechts... links... rechts...

De onderhandelingen voor de formatie gaan, sinds paars er niet uit is gekomen, weer over rechts. De optie die nu rondspookt in de achterkamertjes van Den Haag is een minderheidskabinet, gevormd door VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV. Kan iemand met grote handen ff een facepalm doen?

Ik ben benieuwd hoe de PVV gedoogsteun gaat uitleggen aan hun kiezers als VVD en CDA onvermijdelijk overeenkomen de AOW te verhogen naar 67. Stemmen trekken met een breekpunt, en vervolgens je kiezers laten vallen, succes Geert. De verhoging van de AOW is een van de weinige goede dingen die je van dit kabinet kan verwachten. De hypotheekrenteaftrek, een stemmentrekkende babyboomerbonus waarmee de huizenprijs ook nog eens boven peil gehouden wordt, blijft gewoon intact. Vrij vertaald: "Ja jongens, de economie is kut, maar we moeten nu de broekriem aanhalen en de last niet op toekomstige generaties dumpen. Maar de AOW verhogen we zo dat u als babyboomert nog gewoon op tijd op uw luie gat kunt zitten, en jullie huizenbonusje van 15 miljard blijven we ook vanaf (inclusief de huizenbubbel). In plaats daarvan gaan we fucken met de StuFi, investeren we nauwelijks in de economie en laten we basicly de toekomstige generaties de lasten dragen.

Peggie is tegen een minderheidskabinet. Veel te vroeg zegt ie. Mjah klopt aardig dacht ik zo. Hij roept op om ook andere smaken te bekijken dan de bekende drie om zo toch een meerderheidskabinet te formeren. SP man Roemers is inmiddels ook al met een voorstel gekomen: de "Roemervariant" met PvdA, CDA, GroenLinks en SP. Samen 76 zetels. Moeilijk haalbaar door de tegenstellingen tussen de twee socialistische partijen,, maar misschien moeten we eens verder gaan met smaaktesten, in plaats van heen en weer te gaan als de slinger van een klok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten